zondag 6 september 2009

Toraja

Zo hier zitten we dan in ons speciaal ingerichte hok. Twee kamers en een wc met douche. De eerste paar dagen zaten we in een bed en breakfast omdat ze ons hokje nog aan het verbouwen waren.

Toen ze klaar waren en dezelfde dag met de spullen kwamen moesten ze nog wel even een bed kopen. Zo gezegd zo gedaan want op weg naar school kwamen we twee motors tegen met daarop delen van een bed. Dus gelijk gestopt, directeur stapt uit en onderhandeld wat en daarna reden we weer verder naar school.

Van te voren gezegd dat we zelf wel even dat bed in elkaar wouden zetten en alles even opnieuw wouden inrichten en dat was wel goed hoor.
Tegen de avond was het bed in het huis en ook vijf man aanwezig uit de familie om onze hele kamer weer opnieuw in te richten, bed in elkaar te zetten een klamboe neer te hangen en het bed op te maken. Ook hadden ze maar brood, jam, spaghetti, kip en een broodrooster voor die blanke europeanen gekocht.

Zoals je leest hebben we helemaal niks in te brengen als we ergens mee willen helpen, ze zeggen ja is goed en doen alsnog hetgeen wat ze van te voren bedacht hadden. Geweldige mensen en de gastvrijheid is overweldigend.
Zelfs zo erg dat ik me hier al helemaal thuis voel.

Alhoewel thuis, thuis moet ik voor eten zorgen en toen ik nog op mezelf woonde ook afwassen enzo. Dat mogen we dus ook niet doen, zodra ze zien dat we niet met eten bezig zijn om een uurtje of half één 's middags zorgen ze zonder wat te zeggen dat er een half uur later eten op tafel staat.

En wat voor eten, pfff, heerlijk. Eigenlijk net iets te, allemaal verse spullen en heerlijke smaken zoals bijvoorbeeld de kip. Loopt vrij rond hier door het dorp en zit boordevol smaak. Dat opgediend met patatformaat aardappeltjes en wat lokale groenten plus de rijst natuurlijk zorgt voor een heerlijk maal. En dat is alleen nog maar tussen de middag :)
Hou al van lekker eten dus zal flink sporten worden waarschijnlijk..

De opdracht op school begint ook vorm aan te nemen maar zal daar binnenkort een blogberichtje aan wijden.

Vandaag ook een roadtripje gehad naar een dorpje verderop en een traditioneel rijsthuis dorp bezocht, foto's via mijn hyves --> Klikkerdeklik (vanaf foto 17 is nieuw)
Ook op een begraafplats in een bergwand geweest en een hele aparte ervaring. Botten van mensen lagen her en der opgestapeld en schedels lagen ook op diverse plaatsen.
Om te zorgen dat de doden geen dorst krijgen of toevallig zin hebben in een peukje laten ze van alles achter, zoals onderstaande foto:



Daarna nog genoten van de omgeving en een drankje gedronken met onderstaand uitzicht, tevens het eind van het beircht en mocht je een berichtje willen sturen, gewoon doen. Altijd leuk.

Even klikken:


Jos

P.s mijn telefoon nummer hier: +6281354700381, bellen is duur maar kan goedkoop smsen dus..

2 opmerkingen:

  1. ey broeder, leuke blog/plaatjes. Neem je wat eten mee als je terugkomt? of gewoon een van die kippetjes...

    Senna mist je ook al bijna geloof ik...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Bert, Ja dank je! Grappig zo om alles een beetje bij te houden en te beschrijven.

    Kan natuurlijk altijd proberen om zo'n kippetje mee te nemen, benieuwd wat ze zeggen als mijn rugzak met kip door een scanapparaat gaat. Misschien valt ook wel mee want Diederik had per ongeluk messen meegenomen die ze pas in Hongkong ondekte :)

    Zal wel mee vallen met Sen, krijgt alle rust nu en gewoon paar keer extra met de 'bal' gooien..

    BeantwoordenVerwijderen