woensdag 7 oktober 2009

Verhaaltje, opmerking en video

Romeo & Juliet


Er waren eens...:

"twee geliefden en natuurlijk dolverliefd op elkaar, blij spring huppel blij etc.
Probleem was echter dat ze neef en nicht waren, familie keurde de relatie niet goed en ze mochten niet meer met elkaar omgaan.
Enige oplossing was blijkbaar elkaar tegelijkertijd doden, waardoor ze tot op de dag van vandaag in elkaars gezelschap zijn. Met natuurlijk een mooi bloemetje ernaast."


De opmerking.
Afgelopen zondag waren we uitgenodigd om mee te gaan met een excursie van een lokale school. Onze tolk werkt op deze school en hij had een aantal leuke plekken opgezocht om te bezoeken en om het engels van de leerlingen bij te schaven had hij aan hun gevraagd om tekst en uitleg te geven in het engels.

Eerste plek die we bezochten waren de leerlingen nog aardig verlegen maar kwam na een paar plagerijen al aardig verandering in.

Ook was er één meisje bij met een hoofddoek, vrij stil en verlegen. Leek ook ietwat buiten de groep te staan omdat het overwegend christenen waren die mee waren.

Liep op een gegeven moment naast ditzelfde meisje en eerste wat ze zei was: Wat denk je als je die berg daar ziet? Het doet me denken aan een slapende vrouw.

De berg:

En dat in perfect engels, prettig verrast door haar en ze vertelde later dat dit de eerste keer was dat ze met iemand in het westen had gepraat.

Rest van de dag goed vermaakt, leuke plekken gezien en we hadden een leuke groep en na een aarzelend begin toch veel gepraat met de studenten.

Groepsfoto'tje:

Ook leuk, een filmpje over het verplaatsen van bakstenen naar de 2e verdieping van de werkplaats:



Jos

1 opmerking:

  1. Haha.. :D Jos, i realized on your photo with your group, there is my friend!
    His name is Maichel, that big one,.

    gee maichel...

    BeantwoordenVerwijderen